Historie The Sting

Het begon allemaal met een reunieconcert van de Egmondse popgroep Poison Ivy in april 1982. Poison Ivy genoot in de 60-er jaren grote bekendheid in de Noord-Hollandse kroegen en zalen. 12 1/2 jaar nadat de popgroep was gestopt werd een reunie georganiseerd. Het werd een weerzien van weleer met rockers uit heel Noord-Holland. Een volle bak en een wervelend optreden voor een menigte die even terug in de tijd ging. John Nuy en Ruud Swart konden het niet laten en richtten toen The Sting op.

Sixties shows in Gulden Vlies

Na enkele jaren van optredens in de bekende kroegen en zalen organiseerde The Sting de befaamde sixties concerten in het Gulden Vlies in Alkmaar. The Sting organiseerde een complete show met blazers, zangeressen, sixties modeshows met heuse kapper en scooters voor een bomvolle zaal. Alle 1000 kaarten waren reeds maanden voor de show in de voorverkoop uitverkocht. De sixties shows werden vele jaren achtereen georganiseerd.

LP en CD's

The Sting heeft in de beginjaren een aantal nummers en concerten vastgelegd op een LP en 2 CD's. Op de eerste LP heeft The Sting 3 blazers en 2 zangeressen aan de band toegevoegd. Het werd een bijzondere productie alsook een collectersitem. De 1500 exemplaren waren al snel uitverkocht.

Een concert dat in het kader van het 10-jarig bestaan live werd opgenomen is op CD uitgebracht: '92 For You! De oprichting van Europa viel samen met de verjaardag van de band en het thema van het concert werd als snel gevonden. Aan de show deden vele artiesten mee. De backingvolcals bestonden uit onder meer de zussen Briefies, waarvan de helaas overleden Ria de bekende ex-Dolly Dot was.

The Sting op wintersport

The Sting heeft meerdere jaren concerten in het buitenland gegeven. Tweemaal trad de band op tijdens het jaarfeest van de Hollandse Club in Genève in Zwitserland. De meest aansprekende waren de befaamde wintersportreizen die The Sting organiseerde.

In Hinterglemm gaf de band een viertal concerten, waarvan het popconcert op de piste wel de meeste indruk heeft gemaakt. Zowel voor de Nederlandse kolonie en de internationale toeristen als voor de plaatselijke VVV en locale horeca. Het optreden op de piste duurde maar liefst van 4 uur 's middags tot 10 uur in de avond. Je kunt je voorstellen dat er extra containers drank ingeslagen moest worden. 2 Jaar geleden deed The Sting het nog eens over in Kaprun.